Home

by Maketo • |
Здравейте! Намирате се в клуба на блогът www.macedonia-history.blogspot.com . Тук всеки желаещ може да се регистрира и да спомага за разширяването и допълването на страницата, чрез добавяне на ново съдържание - интересни новини от и за Македония, покани за представяне на нови книги и музейн...read more
by Maketo • | | 0 comments
„... За објаснение на целите и на намерата на Венко Марковски преку илегалното печатење и растурање на поемата ’Современи парадокси’ многу допринесуваат и приложените поттурки уз испратените - растурените брошурки. Додека во едната се зборува за ширење на истите кај `антифашисти` во другата е...read more
by Maketo • | | 0 comments
Текстот е објавен на 26-ти септември 2008-ма година во неделникот „Фокус“ во бројот 691 Пишувал Блаже МИНЕВСКИ Според Милан Ивановски, археолог кој веќе 35 години работи во областа на заштита на културните споменици и на националното богатство на македонскиот народ, Македонија со години н...read more
by Макето • | | 0 comments
Пајко маало било најголемото и најпознатото маало во Скопје, кое се простирало меѓу реката Вардар од една страна и Покриената чаршија и Карадаг маало од другата страна. Во состав на ова маало спаѓало и Егид Пашино маало кое било поголемо. За Пајко маало постојат безброј легенди. Сите легенди с...read more
by Maketo • | | 0 comments
-Шакира е преубава, преубаво пее и танцува стомачен танц од кој паѓате во делириум, се импресииите на Живкица Ѓурчиновска, Тв и радио водителка и на Александар Билјановски- Дадар, мејк-ап артист, од концертот на поп-иконата од Латинска Америка, во Бе -Шакира е преубава, преубаво пее и танцув...read more
1234 ... 29
New Post
feeds Feeds
Maketo VMRO Ivaylo Brezov