Home

by Maketo • | | 0 comments
СИМПОЗИУМ, ФЕСТИВАЛ И НАГРАДИ ЗА ТВОРЕЦ НА ГОДИНАТА – 27 МАРТ 2004 г., БУКУРЕЩ, РУМЪНИЯ /Макар и доста стара, тази програма е ценен източник за проследяване културното и историческото развитие на армънската общност в България и на Балканите към началото на ХХІ в./ На 27 март 2004 г...read more
by Maketo • | | 0 comments
СКОПЈЕ / 17.12.10 / 13:21 Поранешниот македонски министер за внатрешни работи Љубомир Фрчкоски со посредство на свои луѓе од полицијата во име на неидентификувани Грци му понудил на поранешниот македонски претседател Киро Глигоров милион долари во преговорите со Грција да се откаже од уставно...read more
by Maketo • | | 0 comments
“Проектот за Природна Албанија е ништо и може да се спореди со фашистичката идеја на Адолф Хитлер за обединување на германските територии за време на Втората светска војна“. Ова, како што пренесува еРепортер, го изјавил албанскиот дипломат и ректор на Меѓународниот универзитет во Струга, Лисе...read more
by Maketo • | | 0 comments
Меѓународниот саем е организиран во една хала, нема најава за присуство на познат странски писател кој би предизвикал интерес, а предзнакот меѓународен ќе го правдаат странските застапништва во земјава Меѓународниот саем на книгата кој годинава (почнува на 12 и ќе трае до 17 април) ќе биде пр...read more
by Maketo • | | 0 comments
07.04.2011 18:23 За първи път европейска институция подчертава важността на историческите и културните паметници в добросъседските отношения и европейската интеграция на Македония Европейският парламент в Страсбург прие резолюция по Доклада за напредъка на Македония в преговорния процес ...read more
12
New Post
feeds Feeds
Maketo VMRO Ivaylo Brezov