Home

by Maketo • | | 0 comments
07 јуни 2011 Бугарија поддржува компромисно решение на грчко-македонскиот спор, но нивниот претседател Прванов од Љубљана порачува дека тоа може да предизвика незадоволство кај бугарските граѓани. Наспроти реакциите од граѓаните, според Прванов, институциите во Бугарија ќе бидат конструктивни...read more
by Maketo • | | 0 comments
5. јуни 2011 - 9:02 Поранешниот американски државен секретар Лоренс Игелбергер почина вчера на 80-годишна возраст. Иглбергер мина над 40 години во дипломатска служба и важеше за дипломат со изворедна способност за решавање на кризни ситуации. Беше и добар познавач на ситуацијата на Балк...read more
New Post
feeds Feeds
Maketo VMRO Ivaylo Brezov