Home

by Maketo • | | 0 comments
В света има две Българии, едната е тука, а другата е от наши сънародници, които живеят извън страната. Тези две Българии са разделни, това е голямата ми болка. Тези думи карат д-р Иван Гаджев видимо да се вълнува, когато започва темата за родната ни емиграция в Северна Америка. Път...read more
by Maketo • | | 0 comments
АРХИТЕКТОНСКА ИКОНА НА БЕКТЕШОВЦИ Буржоаското здание плачи за обнова и заведува и со бледите бои на фасадата “Застануваат луѓе и се крстат. Мислат дека е запоставена црква, верски храм. Други се воодушевуваат на старата прекрасна архитектура. Некои жалаат за неодржувањето на ремек делото ...read more
by Maketo • | | 0 comments
Потомците на нашите во светот АЛЕКС КОРМУШОВ ОД ЧИКАГО НА ДЕДОВИТЕ КОРЕНИ ВО ПРИЛЕП Крстен бил по дедо му Алекса, кој на Водици се фрлал во американските води да го бара крстот во дваесетите години од минатиот век Големата прилепска заедница изградила црква со името Свето Благовешетние...read more
New Post
feeds Feeds
Maketo VMRO Ivaylo Brezov