Home

by Maketo • | | 0 comments
Среда, 10 Ноември 2010 10:45 Б. Андонов По поделбата на Македонија по завршувањето на првата светска војна делот кој припадна на Србија беше изложен на разни видови на терори. Српската власт не признаваше постоење на Македонци и територија наречена Македонија,па така народот го нарекуваше ...read more
by Maketo • | | 0 comments
Четврток, 09 Декември 2010 22:59 Андонов Благојче Ексклузивно претставување на еден непознат македонски револуционер и голем спортист. Стефан Анастасов Ролев , бил роден во 1865 година во селото Екши-су (Врбени ) Леринско, Егејскиот дел од Македонија. Бил учесник во Илинденското востание и...read more
by Maketo • | | 0 comments
02 Ноември 2010 00:36 MACENTO Деновиве во кои се соочуваме со т.н. “кодошка грозница”, македонската јавност среде Скопје беше буквално нападната од само-прогласените “добротвори на Република Македонија и Славо-Македонците” за да се забрза нашето само-уништување, во што приматот го имаше гос...read more
by Maketo • | | 0 comments
Грција и Македонија купуваат време и затоа го оддолговлекуваат решението.Атина се надева дека Македонија ќе се распадне, а Скопје очекува признавање под уставното име – сметаат грчките експерти. -И Андреас Папандреу со времената спогодба, и сите чекори наоравени за време на владата на Караман...read more
by Maketo • | | 0 comments
У селу Кучевишту, смештеном на падинама Скопске Црне горе, надомак македонске престонице, међу тамошњим Србима, живе и два човека са истим именом – Срећко. Један је Срећко Нинић (41), а други Срећко Глушкинић (39). Нису ни рођаци, а ни комшије, али су подједнако срећни. Обојица су ожењени Укра...read more
1234
New Post
feeds Feeds
Maketo VMRO Ivaylo Brezov