Home

by Maketo • | | 0 comments
Дата на објава: 29.05.2011 15:00 Господине Георгиевски, власта се фали дека членови на ВМРО-Народна партија преминуваат во ВМРО-ДПМНЕ, бидејќи најавивте коалиција со СДСМ. Дали е тоа точно? - Добро е што власта покажува нервоза. Од пред два месеца, кога го најавивме нашето враќање, ВМРО-Д...read more
by Maketo • | | 0 comments
Скопје, 15 ноември 2010 (МИМ) „Кога ќе сакавме да слушниме што има во нашиот крај, маж ми Тасе ќе го извадеше венчаниот прстен, бурмата, и ќе се качеше горе... Под керамидите, во таванот под чатијата, ќе го врзеше прстено за еден тељ, фатен на гредите. И – ќе слушневме наши песни и зборои......read more
by Maketo • | | 0 comments
Скопје, 22 ноември 2010 (МИМ) Подземни километарски ходници, работни канцеларии, спални соби, кујни, складишта за храна, штаб за воени операции, се само дел од објектите за кои изминативе години се зборуваше дека се наоѓаат во природниот резерват "Јасен", што се наоѓа во Поречието,...read more
by Maketo • | | 0 comments
Македонците стануваат малцинство во Македонија?! Скопје, 03 февруари 2011 Македонците за себе велат дека се народ познат по тоа што поминал низ многу тешки периоди и премрежја, но сепак опстанал. Но последните години тој е пред уште еден пр...read more
by Maketo • | | 0 comments
Даме Груев, основачот на ВМРО, бил масон! Блаже Миневски Скопје, 31 јануари 2011 (МИМ) Легендарниот Даме Груев, основачот на Македонската револуционерна организација, бил масон! Оваа сензационална информација, досега непозн...read more
12345
New Post
feeds Feeds
Maketo VMRO Ivaylo Brezov